Blogg og bibliotek

En blogg som også publiseres i tidsskriftet Bok og Bibliotek. Fokus på bibliotekpolitikk, faglig utvikling, nettressurser og gode prosjekt. Bidragsytere til bloggen er:Anders Ericson, Torunn Helene Fredriksen, Thomas Gramstad og Thomas Brevik

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Listet på Blogshares Listed on BlogShares

29.5.02
 
En dansk bibliotekblogg Bib-Log har samme utseende som vår egen Blogg og bibliotek. Er det noe ved den sobre blåfargen som tiltrekker bloggende bibliotekarer, eller der det defaultverdien når man starter opp en ny blogg på Blogger.com?

 
Akkurat da vi ikke trodde det var mulig lenger... Høyskolen i Bergen har annonsert starten på sin nye bibliotekutdanning! Jeg er inderlig for en ny utdanning som har et nytt fokus (bibliotekaren som pedagog) og som prøver ut nye roller for bibliotekarer i folkebibliotek. I fagbibliotekene har dette skjedd over tid, jfr. utviklingen av LæringsRessursSentre (LRS). (OBS Dette er en PDF fil)

6.5.02
 
En spennende blogg for bibliotekarer: Handheld librarian tar opp problemstillingen rundt små håndholdte datamaskiner og deres funksjon og effekt i/på bibliotek. Jeg mener bibliotekene må se denne utviklingen i øynene, og legge opp til at det i framtiden vil bli et langt større krav om å levere tjenester tilpasset små datamaskiner. Hvordan og hvor er mindre viktig enn hvorfor? Trådløsutviklingen ser ut til å skyte fart, men hvilke standarder som vil være best er ennå et ubesvart spørsmål. Alle ønsker å vente til vi har en klar vinner (hvem har en nedstøvet Beta videospiller stående i kjelleren?)